SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín
Dnes je čtvrtek 13. prosince 2018
Office 365
Aliance pro strojírenství ve školství

 

 

Vloženo : 29.01.2018

Pronájem tělocvičny

Nabízeme k pronájmu tělocvičnu, bližší informace podá p. Holá - tel. 575 755 018

Vloženo : 19.10.2016

Erasmus+

Naše škola je držitelem certifikátu
ERASMUS+ VET MOBILITY CHARTER

Vloženo : 13.12.2016

Zapojili jsme se do nového projektu - IKAP

Vloženo : 27.04.2018

APIV - Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi

Vloženo : 16.10.2018

Modernizace CNC obrábění

Vloženo : 19.10.2018

Projekt Úřadu práce

Vloženo : 23.02.2017

Zapojení do projektu

Vloženo : 25.01.2018

Svářečské kurzy u nás i pro veřejnost !!

Svářečské kurzy pro žáky školy i veřejnost. Další informace ZDE
INFORMACE,

 

Vloženo : 28.10.2014

Služby pro motoristy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


V průběhu školních prázdnin zakázky
NEPŘIJÏMÄME.

Vloženo : 09.12.2015

Provoz našeho autoservisu

 

Bližší info zde

Vloženo : 13.10.2016

.

Vloženo : 24.05.2018

Restaurace Bečva

Je odloučeným pracovištěm školy, kde probíhá odborný výcvik učebních oborů Cukrář, Kuchař-číšník a studijního oboru Gastronomie.

Pracoviště Bobrky

Jsou odloučeným pracovištěm školy, kde probíhá odborný výcvik technických oborů – stavebních, strojírenských i automobilních.

Aktuality

« Zpět na seznam aktualit

Nejhezčí dekorativní perník byl ze Vsetína

První místo a zlatá medaile jsou odměnou za velké odhodlání a tři týdny poctivé práce. Na 23. ročníku mezinárodní soutěže Gastro-Hradec 2018 jsme měli zastoupení v kategorii DP2 (dekorativní perník 3D), který vyráběla a zdobila žákyně 3. ročníku oboru cukrář Petra Dudová. Velmi aktivně se zapojila spolužačka Adéla Krajčíová, která byla náhradníkem v případě nemoci.

Obě s velkou pečlivostí vytvořily úchvatnou jarní kompozici nazvanou „Odemykání jara“.  Tato kategorie je velmi náročná. Práce s těstem je obtížnější než s čokoládou, modelovací hmotou nebo karamelem.

Upéct kvalitně perníkový korpus, aby splňoval 3D podmínky je velké umění a přemýšlení. Dokonalý povrch a jemné zdobení pak umocní celou kompozici. To vše vzniklo pod vedením jejich učitelky odborných předmětů Bc. Jaroslavy Londové.

Také žákyně prvního ročníku oboru Cukrář, pod vedením učitelky odborného výcviku Mgr. Jany Kotrlové, se pokusily uspět na této soutěži. Žákyně Pavla Zemánková připravila slavnostní dort Barevné snění, který byl ozdoben drobnými květy z taženého karamelu. Porota ji ocenila umístěním v bronzové řadě.  Šárka Strnková vyhotovila slavnostní dort Vánoční zátiší, jehož ozdoby byly vytvořeny taktéž z taženého karamelu a umístila se ve stříbrné řadě.  I když umístění nebylo dle našeho očekávání, žákyně získaly nové dovednosti, které v dalších letech zúročí.

 

(Bc. Jaroslava Londová, Mgr. Jana Kotrlová)