SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín
Dnes je neděle 22. dubna 2018
Office 365
.

Vloženo : 26.03.2018

Firmy zapojené do Aliance pro strojírenství ve školství

 

Bližší informace ZDE:

Vloženo : 29.01.2018

Termín profesní kvalifikace - elektro

Vloženo : 16.02.2018

Strojírenství má budoucnost

Vloženo : 19.02.2016

Provoz našeho autoservisu

Vloženo : 13.10.2016

Naše vzdělávací nabídka

Vloženo : 19.02.2016

Erasmus+

Naše škola je držitelem certifikátu
ERASMUS+ VET MOBILITY CHARTER

Vloženo : 13.12.2016

Výuka strojírenských oborů u nás - VIDEO

Vloženo : 19.11.2015

Svářečské kurzy u nás i pro veřejnost !!

Svářečské kurzy pro žáky školy i veřejnost. Další informace ZDE
INFORMACE,

 

Vloženo : 28.10.2014

Zapojení do projektu

Vloženo : 25.01.2018

Pronájem tělocvičny

 

V případě zájmu kontaktujte:

p.Radka Holá, 575755018;
hola.radka@sosvsetin.cz 

   

Vloženo : 19.10.2016

Služby pro motoristy

Vloženo : 09.12.2015

Projekt Úřadu práce

Vloženo : 23.02.2017

Restaurace Bečva

Je odloučeným pracovištěm školy, kde probíhá odborný výcvik učebních oborů Cukrář, Kuchař-číšník a studijního oboru Gastronomie.

Pracoviště Bobrky

Jsou odloučeným pracovištěm školy, kde probíhá odborný výcvik technických oborů – stavebních, strojírenských i automobilních.

Aktuality

« Zpět na seznam aktualit

Nejhezčí dekorativní perník byl ze Vsetína

První místo a zlatá medaile jsou odměnou za velké odhodlání a tři týdny poctivé práce. Na 23. ročníku mezinárodní soutěže Gastro-Hradec 2018 jsme měli zastoupení v kategorii DP2 (dekorativní perník 3D), který vyráběla a zdobila žákyně 3. ročníku oboru cukrář Petra Dudová. Velmi aktivně se zapojila spolužačka Adéla Krajčíová, která byla náhradníkem v případě nemoci.

Obě s velkou pečlivostí vytvořily úchvatnou jarní kompozici nazvanou „Odemykání jara“.  Tato kategorie je velmi náročná. Práce s těstem je obtížnější než s čokoládou, modelovací hmotou nebo karamelem.

Upéct kvalitně perníkový korpus, aby splňoval 3D podmínky je velké umění a přemýšlení. Dokonalý povrch a jemné zdobení pak umocní celou kompozici. To vše vzniklo pod vedením jejich učitelky odborných předmětů Bc. Jaroslavy Londové.

Také žákyně prvního ročníku oboru Cukrář, pod vedením učitelky odborného výcviku Mgr. Jany Kotrlové, se pokusily uspět na této soutěži. Žákyně Pavla Zemánková připravila slavnostní dort Barevné snění, který byl ozdoben drobnými květy z taženého karamelu. Porota ji ocenila umístěním v bronzové řadě.  Šárka Strnková vyhotovila slavnostní dort Vánoční zátiší, jehož ozdoby byly vytvořeny taktéž z taženého karamelu a umístila se ve stříbrné řadě.  I když umístění nebylo dle našeho očekávání, žákyně získaly nové dovednosti, které v dalších letech zúročí.

 

(Bc. Jaroslava Londová, Mgr. Jana Kotrlová)