SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín
Dnes je středa 15. srpna 2018
Office 365
.

Vloženo : 26.03.2018

.

Vloženo : 24.05.2018

Aliance pro strojírenství ve školství

 

 

Vloženo : 29.01.2018

Strojírenství má budoucnost

Vloženo : 19.02.2016

Provoz našeho autoservisu

Provozní doba autoservisu

Služby motoristům 

V průběhu školních prázdnin
zakázky NEPŘIJÍMÁME !!!

Vloženo : 13.10.2016

Naše vzdělávací nabídka

Vloženo : 19.02.2016

Erasmus+

Naše škola je držitelem certifikátu
ERASMUS+ VET MOBILITY CHARTER

Vloženo : 13.12.2016

Zapojili jsme se do nového projektu

Vloženo : 27.04.2018

Výuka strojírenských oborů u nás - VIDEO

Vloženo : 19.11.2015

Svářečské kurzy u nás i pro veřejnost !!

Svářečské kurzy pro žáky školy i veřejnost. Další informace ZDE
INFORMACE,

 

Vloženo : 28.10.2014

Zapojení do projektu

Vloženo : 25.01.2018

Pronájem tělocvičny

 

V případě zájmu kontaktujte:

p.Radka Holá, 575755018;
hola.radka@sosvsetin.cz 

   

Vloženo : 19.10.2016

Služby pro motoristy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


V průběhu školních prázdnin zakázky
NEPŘIJÏMÄME.

Vloženo : 09.12.2015

Projekt Úřadu práce

Vloženo : 23.02.2017

Restaurace Bečva

Je odloučeným pracovištěm školy, kde probíhá odborný výcvik učebních oborů Cukrář, Kuchař-číšník a studijního oboru Gastronomie.

Pracoviště Bobrky

Jsou odloučeným pracovištěm školy, kde probíhá odborný výcvik technických oborů – stavebních, strojírenských i automobilních.

Aktuality

« Zpět na seznam aktualit

Hmyz - potrava 3. tisíciletí

Dne 30. 4. 2010 se uskutečnila v naší škole přednáška pro 63 studentů gastronomických oborů na téma: „Hmyz potrava 3. tisíciletí.“

Dne 30. 4. 2010 se uskutečnila v naší škole přednáška pro 63 studentů gastronomických oborů na téma: „Hmyz potrava 3. tisíciletí.“
Odbornými školiteli byli lektorka Doc. Ing. Marie Borkovcová –  Mendlova universita Brno, Ph.D., Ing. Vladimír Fischer – Entomogafický tým Brno, Petr Ocknecht – mistr kuchař Brno.
Studenti dostali velmi kvalitní informace o obnovitelných surovinách z místních zdrojů hmyzu. Hmyz jako potravina je v souladu s celosvětovým hnutím locavores. Chuť hmyzu je dána feromony, které se při kuchyňské úpravě téměř zničí. Naši žáci ochutnali např. křupání s moučnými červy, celozrnný chléb se sušeným hmyzem, cvrčky na másle, burisony v karamelu, čajové sušenky a další. Mistr kuchař dále připravil ukázku restauračních menu s pokrmy, které se nyní nabízí ve špičkových restauracích světové gastronomie po celém  světě.
Tato akce byla pro nás velkým gastronomickým zážitkem.
Vypracovala: Mgr. F. Vyškovská