SOŠ Josefa Sousedíka Vsetín
Dnes je středa 17. ledna 2018
Office 365
Provoz našeho autoservisu

Vloženo : 13.10.2016

Erasmus+

Naše škola je držitelem certifikátu
ERASMUS+ VET MOBILITY CHARTER

Vloženo : 13.12.2016

Strojírenství má budoucnost

Vloženo : 19.02.2016

Firmy zapojené do Aliance pro strojírenství ve školství

 

Bližší informace ZDE:

Vloženo : 19.02.2016

Naše vzdělávací nabídka

Vloženo : 19.02.2016

Výuka strojírenských oborů u nás - VIDEO

Vloženo : 19.11.2015

Svářečské kurzy u nás i pro veřejnost !!

Svářečské kurzy pro žáky školy i veřejnost. Další informace ZDE
INFORMACE,

 

Vloženo : 28.10.2014

Pronájem tělocvičny

 

V případě zájmu kontaktujte:

p.Radka Holá, 575755018;
hola.radka@sosvsetin.cz 

   

Vloženo : 19.10.2016

Služby pro motoristy

Vloženo : 09.12.2015

Projekt Úřadu práce

Vloženo : 23.02.2017

Restaurace Bečva

Je odloučeným pracovištěm školy, kde probíhá odborný výcvik učebních oborů Cukrář, Kuchař-číšník a studijního oboru Gastronomie.

Pracoviště Bobrky

Jsou odloučeným pracovištěm školy, kde probíhá odborný výcvik technických oborů – stavebních, strojírenských i automobilních.

Aktuality

« Zpět na seznam aktualit

Carvingový kurz se opět vydařil

Dvoudenní setkání s Luďkem Procházkou, který je lektorem vyřezávání ovoce a zeleniny, mělo za cíl zasvětit začátečníky naší školy do tohoto zajímavého umu. Své práce mohou účastníci kurzu prezentovat při různých soutěžích, slavnostních příležitostech, ale především na pracovišti, v budoucím zaměstnání a doma.

V tomto odvětví se objevují nové trendy. Asie se drží klasiky, Evropané vkládají nový styl, prezentují hodně výrobků z dýně. Pro začátečníky je nejdůležitější, „nebát se řezat“, osvojit si systém, správně držet nástroj, což ovlivňuje čistotu práce i rychlost.

Z kousků ovoce a zeleniny se během několika hodin stanou skvosty, které ozdobí slavnostní tabuli.

Kurz carvingu s profesionálem, který je držitelem pěti zlatých medailí ze světových kuchařských výstav (2000 – 2008 v kategorii kuchařské artistiky, pomohly dne 22. 4. – 23. 4. 2015 deseti žákům naší školy oboru Cukrář, Kuchař-číšník:

  • rozšířit si gastronomické obzory
  • získat účastnický list, případně certifikát Carvingové Akademie
  • získat nové praktické dovednosti, které využijí:
    v gastronomii (při rautech, bufetových stolech atd.)
    na školních akcích
    na rodinných oslavách
    jako netradiční dárky